Sestavine
-
1 x Avokado
-
300 g Češnjev paradižnik
-
100 g Mlada špinača
-
Čebula - mlada
-
10 g Koriander
-
1 x Limeta
-
Oljčno olje
-
1 x Jajce
-
1 skodelica Moka
-
300 g Skuta
-
Čilijeva pasta
-
1 skodelica Mleko
Navodila
Avokado razpolovite, odstranite koščico, olupite in na drobno narežite, paradižnik narežite na četrtine, nato pa položite v skledo za solato s četrtino špinače.
Drobno narežite spomladansko čebulo ter liste koriandra, nato pa iztisnite limetin sok.
Pokapajte z 1 žlico oljčnega olja, začinite z morsko soljo in s črnim poprom, premešajte in postavite na stran.
V mešalnik razbijte jajce, dodajte moko, mleko, preostalo špinačo ter ščepec soli in popra, nato pa mešajte do gladkega.
Na srednje močan ogenj postavite veliko ponev, jo namažite z malo oljčnega olja, nato pa vanjo vlijte tanko plast testa. Na vsaki strani pecite 2 minuti ali dokler ne postanejo rahlo zlate omlete in jih zložite na krožnik.
Vsako palačinko obložite s kupčki skute, z avokadovo solato in s čilijevo omako ter postrezite.
(Foto: pexels.com)