0 0
Španska ribja juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Oljčno olje
2 stroka Česen
2 x Čili
1 šopek Bazilika
200 g Klobasa
2 dl Belo vino
600 g Konzerviran paradižnik
1 pest Basmati riž
300 g Konzervirana čičerika
Morska sol
Poper
2 x Brancin - file
2 fileta Riba polenovka
12 x Kozice
2 x Limona
Posip
Drobtine
Peteršilj
Limonina lupina

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Španska ribja juha

  • 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Posip

Navodila

Deli

Na srednji temperaturi segrejte veliko ponev, dodajte dobro količino oljčnega olja, narezan česen, sesekljane čilije baziliko. Vse skupaj pražite 1  minuto, nato dodajte narezano klobaso. Kuhajte še nekaj minut, da klobasa porumeni, nato pa prilijte belo vino, konzervirane paradižnike, riž in čičerko. Dobro začinite in kuhajte 10 minut, dokler riž ni skoraj kuhan.

Medtem pripravite posip. V ponev na srednje močnem ognju dajte 3 žlice oljčnega olja in ga pustite, da se segreje, nato pa dodajte drobtine, peteršilj in limonino lupinico. Pražite nekaj minut, da se vse zlato rjavo in hrustljavo zapeče, nato pa pustite ob strani.

Ko juha vre 10 minut, bi se morala nekoliko zgostiti, zato vmešajte približno 200 ml vroče vode in vse skupaj zavrite. Vsak ribji file razrežite na tri dele, nato pa jih skupaj s kozicami položite v mešanico. Kuhajte nadaljnjih 5 minut, dokler ribe niso kuhane, kozice pa rožnate.

Ko je riba popolnoma kuhana, vmešajte liste bazilike. Postrezite v globokih krožnikih na vsakega dodajte veliko žlico posipa. Postrezite z nekaj rezinami limone, ki jih stisnite na pripravljeno jed, in uživajte v vseh teh čudovitih okusih!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vroča čokolada z viskijem
Naprej
Česnov pesto s klobaso
Nazaj
Vroča čokolada z viskijem
Naprej
Česnov pesto s klobaso

Dodajte Komentar