Sestavine
-
Oljčno olje
-
2 stroka Česen
-
2 x Čili
-
1 šopek Bazilika
-
200 g Klobasa
-
2 dl Belo vino
-
600 g Konzerviran paradižnik
-
1 pest Basmati riž
-
300 g Konzervirana čičerika
-
Morska sol
-
Poper
-
2 x Brancin - file
-
2 fileta Riba polenovka
-
12 x Kozice
-
2 x Limona
-
Posip
-
Drobtine
-
Peteršilj
-
Limonina lupina
Navodila
Na srednji temperaturi segrejte veliko ponev, dodajte dobro količino oljčnega olja, narezan česen, sesekljane čilije baziliko. Vse skupaj pražite 1 minuto, nato dodajte narezano klobaso. Kuhajte še nekaj minut, da klobasa porumeni, nato pa prilijte belo vino, konzervirane paradižnike, riž in čičerko. Dobro začinite in kuhajte 10 minut, dokler riž ni skoraj kuhan.
Medtem pripravite posip. V ponev na srednje močnem ognju dajte 3 žlice oljčnega olja in ga pustite, da se segreje, nato pa dodajte drobtine, peteršilj in limonino lupinico. Pražite nekaj minut, da se vse zlato rjavo in hrustljavo zapeče, nato pa pustite ob strani.
Ko juha vre 10 minut, bi se morala nekoliko zgostiti, zato vmešajte približno 200 ml vroče vode in vse skupaj zavrite. Vsak ribji file razrežite na tri dele, nato pa jih skupaj s kozicami položite v mešanico. Kuhajte nadaljnjih 5 minut, dokler ribe niso kuhane, kozice pa rožnate.
Ko je riba popolnoma kuhana, vmešajte liste bazilike. Postrezite v globokih krožnikih na vsakega dodajte veliko žlico posipa. Postrezite z nekaj rezinami limone, ki jih stisnite na pripravljeno jed, in uživajte v vseh teh čudovitih okusih!
(Foto: pexels.com)