Sestavine
-
400 g špagetov
-
1 žlica oljčnega olja
-
2 stroka česna
-
ščep posušenega čilija
-
220 g sesekljanega paradižnika iz pločevinkepelatov
-
200 g sardin s paradižnikovo omako iz pločevinke
-
100 g črnih oliv brez koščic
-
1 žlica kaper
-
manjša pest sesekljanega peteršilja
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
V veliki količini vrele osoljene vode po navodilih iz embalaže skuhamo špagete. Medtem pripravimo omako tako, da v srednje veliki ponvi segrejemo olje in na njem kakšno minuto pražimo strta stroka česna. Dodamo čili, pelate in sardine. Segrevamo 2 do 3 minute, vmes sardine s kuhalnico zdrobimo na manjše dele. Nato vmešamo še grobo narezane olive, odcejene kapre in skoraj ves peteršilj. Vse sestavine med seboj dobro premešamo.
Testenine odcedimo, malo vode, v kateri so se kuhale, pa prihranimo. Vmešamo jih v omako, in če je potrebno, dodamo še malo vode, da jed ni preveč gosta. Razdelimo na 4 krožnike, posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo.
|