Sestavine
-
3 x Grenivka
-
1 skodelica Sladkor
-
¼ skodelice Koruzni sirup
-
4 skodelice Voda
-
nekaj kapljic Rdeče jedilno barvilo
Navodila
Odstranite 3 dolge trakove lupine (samo lupino, ne sredice) z grenivke. Iztisnite 2 skodelici soka grenivke.
V posodi zmešajte lupino grenivke, sladkor, koruzni sirup in vodo. Med mešanjem zavrite, da se sladkor raztopi, in kuhajte približno 2 minuti. Odstavite, da se ohladi. Postavite v hladilnik, olupke zavrzite.
Sok grenivke precedite skozi sito ali cedilo, da odstranite pulpo. V sok vmešajte sladkorni sirup in po kapljicah vmešajte jedilno barvilo, da dosežete prijetno, verodostojno rožnato barvo.
Prelijte v posodo aparata za pripravo sladoleda in zamrznite v skladu z navodili proizvajalca. Pred postrežbo zamrznite, dokler se ne strdi.
(Foto: pexels.com)