Sestavine
-
1× Hlebček kruha
-
5× Češnjev paradižnik
-
5× Zelene olive
-
100 g Salama pepperoni
-
2 žlici Olivno olje
-
1/2 Čebula
-
2 stroka Česen
-
1× Rdeča paprika
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
370 g Kisla smetana
-
Peteršilj
-
350 g Nariban sir
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Odrežite zgornjo tretjino hlebca. Izdolbite kruh in pustite 2 cm debelo steno. Zgornji in notranji del kruha dajte na stran.
Kruh položite na pekač in ga popršite z oljem. Pecite 20 minut ali dokler ne postane hrustljav. Rezervirano zgornjo in notranjo stran kruha narežite in položite na pladenj skupaj s paradižnikom, olivami in 20 g salame. Poškropite z oljem. Pecite 10 minut ali dokler kruh ni hrustljav.
Medtem v veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte olje in dodajte čebulo, česen, papriko in preostalo salamo. Med pogostim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte paradižnikovo mezgo, kislo smetano in sir ter mešajte, dokler se ne stopijo.
Z mešanico sira napolnite hlebček. Na vrh dodajte pečen paradižnik, oljke in feferone. Potresite s peteršiljem in postrezite s kruhom.