Sestavine
-
250 g Soba rezanci
-
4 žlice Sezamovo olje
-
3 žlice Sojina omaka
-
2 žlici Javorjev sirup
-
2 žlici Limonin sok
-
2 žlici Semena sezampražena
-
1 x Čebulasesekljana
-
1 strok Česennariban
-
ščepec Poper
-
1 x Redkvicana tanko narezana
Navodila
Velik lonec napolnite s približno 3 litri vode in ga postavite na močan ogenj. Ko voda zavre, dodajte rezance in jih kuhajte 4 minute ter pogosto mešajte, da se ne prilepijo drug na drugega ali na dno lonca.
Rezance odcedite v cedilo, postavljeno v umivalnik, in jih takoj sperite s hladno tekočo vodo, dokler niso hladni na otip. Cedilo pustite v umivalniku, da se rezanci dobro odcedijo.
V veliko skledo dodajte sezamovo olje, sojino omako, javorjev sirup, limonin sok, sezamova semena, zeleno čebulo, česen in črni poper. Z vilicami dobro premešajte, dokler se ne povežejo.
Rezance prelijte s prelivom in jih z vilicami premešajte, da se enakomerno obložijo. Postrezite ohlajeno.
(Foto: pexels.com)