Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
500 g Zamrznjena koruza v zrnju
-
¼ skodelice sir coti
-
¼ skodelice Mleta rdeča čebula
-
Omaka
-
3 žlice Majoneza
-
2 žlici Kisla smetana
-
2 žlici Sok limete
-
½ čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
½ čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
ščepec Čili v prahu
-
ščepec Sol
-
ščepec Mleti koriander
Navodila
Segrejte večjo in visoko ponev (lahko tudi vok) na srednje visoki temperaturi. Dodajte oljčno olje in z vrtenjem prekrijte dno ponve. Po ponvi enakomerno razporedite zamrznjeno koruzo; ne mešajte. Koruzo kuhajte približno 8 minut.
Medtem v veliki skledi zmešajte majonezo, kislo smetano, limetin sok, kumino, papriko, čili v prahu, sol in koriander. Odstavite ponev s koruzo. Preverite, koruza mora biti rahlo ožgana. Če ni, jo kuhajte še 4 minute (narahlo mešajte).
Ko je koruza pečena, jo stresite v skledo, dodajte preliv in premešajte, da se obarva. Dodajte sir cotija, rdečo čebulo in koriander ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)