Sestavine
-
1/3 skodelice Olivno olje
-
4 x Čebula šalotkasesekljana
-
4 stroki Česensesekljan
-
1 steblo Limonska trava
-
2 lista Meta
-
20 g Ingvernariban
-
majhen šopek Koriandersesekljan
-
1 x Čilisesekljan
-
2 žlici Ribja omaka
-
2 žlici Mezga paradižnikova
-
500 g Paradižnik
-
1 kg Pipi školjke
Navodila
V voku na visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo, česen, limonsko travo, limetine liste, ingver, stebla koriandra in čili ter kuhajte 5-6 minut. Dodajte ribjo omako, paradižnikovo mezgo in paradižnik ter kuhajte 6-8 minut, da se zmehča.
Dodajte pipis školjke, pokrijte s pokrovko in kuhajte 6-7 minut, dokler se ne odprejo. Neodprte školjke zavrzite. Postrezite z dodatnim čilijem, koriandrovimi lističi in limetinimi rezinami.
(Foto: pexels.com)