0 0
Segedin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 kg Kislo zelje
1 kg Svinjsko meso narezano na kocke
200 ml Mezga paradižnikova ali paradižnikova omaka
4 x Čebula
3 x Lovorjev list
Olivno olje ali sončnično olje (lahko uporabite tudi kokosovo maščobo)
Poper po okusu
Sol po okusu
1 jedilna žlica Kisla smetana
1 jedilna žlica Moka
1 žlica Vegeta
0.5 l Voda za jušno osnovo za zalivanje
3 žlice Začimbna mešanica

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Segedin

Kuhinja:

Kislo zelje in riž so dajali graditeljem Velikega zidu na Kitajskem. V Rimskem imperiju so ga svetovali dojiljam, kapitan James Cook si je z njim ozdravil skorbut, Sebastian Kneipp pa sladkorno bolezen in vnetja. Mnogim je dobro poznana uporaba in uživanje kislega zelja, a če vam mogoče kdaj zmanjkuje idej, je tukaj še vedno segedin.

  • 90 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Prilijte toliko vode, da je kislo zelje prekrito in ga skuhajte. Odcedite in pokrijte. Na maščobo dodajte praženo čebulo, lovorjev list, vegeto in mokro začimbno mešanico ali pa lahko tudi vegeto. Premešajte in dodajte na kocke narezano svinjino. Dolijte jušno osnovo (ali vodo).

Premešajte, začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter počasi kuhajte približno 35 minut (ali pa manj, odvisno od kakovosti mesa). Dodajte še paradižnikovo omako ali mezgo, premešajte in kuhajte še približno 10 minut.

Zelje odcedite in ga dodajte k omaki ter premešajte, nato dodajte še žlico kisle smetane ter zopet ponovno vse premešajte. Postrezite s kruhom in pire krompirjem ali pa krompirjem v oblicah.

Dober tek!

Še dodaten namig: V omako dodajte kislo zelje (15 minut po praženju) in vse skupaj kuhajte, da se izognete večji količini porabe posode. Vmes tudi večkrat premešajte.

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Arašidovo maslo
Naprej
Solatni wrap
Nazaj
Arašidovo maslo
Naprej
Solatni wrap

Dodajte Komentar