0 0
Ričet s prekajenim mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.2 kg Fižol suhi fižol
0.3 kg Ješprenj
2 x Strok - česen
2 x Korenje
1 x Koleraba
1 x Čebula
0.5 kg Prekajeno meso
1/4 Zelena - gomolj
1 x Peteršilj korenina peteršilja
1 x Lovorjev list
Sol po okusu
Poper - mleti po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ričet s prekajenim mesom

Kuhinja:
  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Namočen fižol odcedite, dajte v lonec in prelijte s svežo hladno vodo. Dodajte lovorjev list in kuhajte, dokler fižol ni popolnoma mehak.

Namočen ješprenj stresite v večji lonec skupaj z namočeno vodo v kateri ste ga namakali. Dodajte še prekajeno meso in prilijte s toliko hladne vode, da bo za tri prste presegal vse sestavine. Vsebino zavrite in počasi kuhajte 1 uro.

Zelenjavo (peteršiljevo korenino, kolerabo, zeleno, korenje) operite pod tekočo vodo, očistite in narežite na majhne kocke. Čebulo in česen olupite in nasekljajte na drobne koščke. V lonec z ješprenom in mesom najprej dodajte čebulo in česen, nato dodajte na kocke narezano zelenjavo. Počasi kuhajte okoli 20 minut.

Krompir olupite, operite in ga narežite na kocke. Dajte v ponev in počasi kuhajte vse skupaj še 20 minut. Peteršilj splaknite pod tekočo vodo, dobro otresite in na drobno sesekljajte. Tik pred koncem kuhanja suho meso vzamite iz lonca in ga narežite (na rezine, kocke). Kuhan fižol odcedite. V lonec dajte narezano meso, fižol in sesekljan peteršilj. Poskusite ričet in ga dodatno začinite s soljo in poprom. Pripravljeno jed dobro premešajte in ponudite skupaj s kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
“Makaronflajš” (Makaronovo meso)
Naprej
Mineštra iz fižola
Nazaj
“Makaronflajš” (Makaronovo meso)
Naprej
Mineštra iz fižola

Dodajte Komentar