Sestavine
-
2 žlici Kokosovo olje
-
1/4 skodelice Ingversesekljan
-
1 šopek Mlada čebulabeli del, sesekljan
-
3/4 skodelice Karisveži listi
-
2 x Čilisesekljan
-
1 žlička Kurkuma
-
4 x Paradižniknarezan
-
400 ml Kokosovo mleko
-
800 g Bela riba
-
2 žlici Ribja omaka
-
1 žlica Sok limete
-
1 žlička Sladkor v prahu
-
Roti kruhkruh iz moke, nastrganega nesladkanega kokosa in vode
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte ingver in beli del spomladanske čebule ter kuhajte 5-6 minut, dokler se ne zmehčata. Med kuhanjem jed večkrat premešajte. Vmešajte liste karija, čili in začimbe, nato dodajte paradižnik, kokosovo mleko in 125 ml vode, zavrite in kuhajte 15 minut.
Dodajte ribe in kuhajte še 8-10 minut, dokler ribe niso kuhane. Začinite z ribjo omako, limetinim sokom in s sladkorjem. Potresite z ocvrtimi lističi karija in drobno narezano zeleno spomladansko čebulo ter postrezite z rezinami imete in rotijem.
(Foto: pexels.com)