Sestavine
-
3 dl mleka
-
3 žlice sladkorja
-
malo soli
-
20 g kvasa
-
0.5 kg mehke moke
-
3 rumenjaki
-
žlica masti
-
4 dl olja za cvrenje
Navodila
V mlačno mleko dodajte sladkor, malo soli in kvas, premešajte in pustite 10 minut, da kvas naraste.
V globljo skledo dajte moko, rumenjake in raztopljeno mast, dodajte mleko z naraslim kvasom in mesite dokler se testo ne neha lepiti na skledo. Tako zgneteno testo pokrijete s prtičem in pustite vzhajati približno eno uro. Naraslo testo še malo pregnetite, ga razvaljajte na debelino prsta, potem pa z večjim kozarcem narežite na obliko krofa. Zložite jih na čist prt in pustite vzhajati pol ure. Krofe položite v segreto olje, tako da stran, ki ni bila na prtu, gleda navzdol.
Ko se zapeče, jih obrnite na drugo stran.
Ocvrte krofe posujte s sladkorjem v prahu in postrezite. Za nadev lahko uporabite marmelado ali nutello ipd…
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
V mlačno mleko dodajte sladkor, malo soli in kvas, premešajte in pustite 10 minut, da kvas naraste.
V globljo skledo dajte moko, rumenjake in raztopljeno mast, dodajte mleko z naraslim kvasom in mesite dokler se testo ne neha lepiti na skledo.
Tako zgneteno testo pokrijete s prtičem in pustite vzhajati približno eno uro.
Naraslo testo še malo pregnetite, ga razvaljajte na debelino prsta, potem pa z večjim kozarcem narežite na obliko krofa.
Zložite jih na čist prt in pustite vzhajati pol ure. Krofe položite v segreto olje, tako da stran, ki ni bila na prtu, gleda navzdol.
|
2
Narejeno
|
Cvrenje in nadev
Temperatura cvrenja je najboljša na 180 stopinj celzija.
Ko se zapeče ena stran, jih obrnite na drugo stran.
Ocvrte krofe posujte s sladkorjem v prahu in postrezite. Za nadev lahko uporabite marmelado ali nutello ipd...
|