0 0
Recept za najboljši mlečni riž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

5 dl mleka
2 ščepca soli
200 g okroglo zrnatega riža
75 g sladkorja
30 g masla

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za najboljši mlečni riž

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na začetku riž moramo pod tekočo vodo spirati toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Kasneje ga dobro odcedimo.

Mleko pristavimo v posodi, ga posolimo in počakamo, da zavre. Ko zavre znižamo temperaturo in vanj stresemo riž. Kuhamo ga 20 minut pri nizki temperaturi, da riževa zrna počasi lepo nabreknejo. Paziti moramo, da med kuhanjem večkrat premešamo. Ko skuhamo riž kasneje primešamo sladkor in maslo. Vse skupaj mešamo toliko časa, da se sladkor in maslo stopita.

Riž po vsem postopku na koncu odstavimo in serviramo v manjše skodelice.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Na začetku riž moramo pod tekočo vodo spirati toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Kasneje ga dobro odcedimo. Mleko pristavimo v posodi, ga posolimo in počakamo, da zavre. Ko zavre znižamo temperaturo in vanj stresemo riž.
2
Narejeno

Kuhanje

Kuhamo ga 20 minut pri nizki temperaturi, da riževa zrna počasi lepo nabreknejo. Paziti moramo, da med kuhanjem večkrat premešamo. Ko skuhamo riž kasneje primešamo sladkor in maslo. Vse skupaj mešamo toliko časa, da se sladkor in maslo stopita.
3
Narejeno

Serviranje

Riž po vsem postopku na koncu odstavimo in serviramo v manjše skodelice.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za pico
Naprej
Odlična piščančja lazanja – Recept
Nazaj
Recept za pico
Naprej
Odlična piščančja lazanja – Recept

Dodajte Komentar