Sestavine
-
5 dl mleka
-
2 ščepca soli
-
200 g okroglo zrnatega riža
-
75 g sladkorja
-
30 g masla
Navodila
Na začetku riž moramo pod tekočo vodo spirati toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Kasneje ga dobro odcedimo.
Mleko pristavimo v posodi, ga posolimo in počakamo, da zavre. Ko zavre znižamo temperaturo in vanj stresemo riž. Kuhamo ga 20 minut pri nizki temperaturi, da riževa zrna počasi lepo nabreknejo. Paziti moramo, da med kuhanjem večkrat premešamo. Ko skuhamo riž kasneje primešamo sladkor in maslo. Vse skupaj mešamo toliko časa, da se sladkor in maslo stopita.
Riž po vsem postopku na koncu odstavimo in serviramo v manjše skodelice.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Na začetku riž moramo pod tekočo vodo spirati toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Kasneje ga dobro odcedimo.
Mleko pristavimo v posodi, ga posolimo in počakamo, da zavre. Ko zavre znižamo temperaturo in vanj stresemo riž.
|
2
Narejeno
|
Kuhanje
Kuhamo ga 20 minut pri nizki temperaturi, da riževa zrna počasi lepo nabreknejo. Paziti moramo, da med kuhanjem večkrat premešamo.
Ko skuhamo riž kasneje primešamo sladkor in maslo. Vse skupaj mešamo toliko časa, da se sladkor in maslo stopita.
|
3
Narejeno
|
Serviranje
Riž po vsem postopku na koncu odstavimo in serviramo v manjše skodelice.
|