Sestavine
-
1 x Cvetača
-
2 žlici Repično olje
-
1 x Čebula
-
200 g Rdeče zelje
-
Ingver
-
2 stroka Česen
-
1/2 žličke Čili v prahu
-
1/2 žličke Kurkuma
-
1 žlička Gorčična semena
-
Kari
-
300 g Rdeča leča
-
1 l Zelenjavna juha
-
1 x Limeta
-
2 žlici Kokosovi kosmiči
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Cvetačo, 1 žlico olja in nekaj začimb stresite v ponev. Pražite 25-30 minut, nato pa pustite na stran.
V veliki ponvi segrejte preostalo olje ter dodajte čebulo in zelje. Na srednji temperaturi nežno pražite 10 minut. Dodajte ingver, česen, začimbe in karijeve liste ter jih pražite 2 minuti.
Vmešajte lečo in večino cvetače. Prelijte z juho, zavrite, zmanjšajte temperaturo in nepokrito kuhajte 40 min. Vmešajte limetin sok in začinite po okusu. Nalijte v sklede, dodajte preostalo cvetačo, popečen kokos ter koriander in čili.
(Foto: pexels.com)