0 0
Rdeče zelje s kokosom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Cvetača
2 žlici Repično olje
1 x Čebula
200 g Rdeče zelje
Ingver
2 stroka Česen
1/2 žličke Čili v prahu
1/2 žličke Kurkuma
1 žlička Gorčična semena
Kari
300 g Rdeča leča
1 l Zelenjavna juha
1 x Limeta
2 žlici Kokosovi kosmiči

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rdeče zelje s kokosom

  • 1 h 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Cvetačo, 1 žlico olja in nekaj začimb stresite v ponev. Pražite 25-30 minut, nato pa pustite na stran.

V veliki ponvi segrejte preostalo olje ter dodajte čebulo in zelje. Na srednji temperaturi nežno pražite 10 minut. Dodajte ingver, česen, začimbe in karijeve liste ter jih pražite 2 minuti.

Vmešajte lečo in večino cvetače. Prelijte z juho, zavrite, zmanjšajte temperaturo in nepokrito kuhajte 40 min. Vmešajte limetin sok in začinite po okusu. Nalijte v sklede, dodajte preostalo cvetačo, popečen kokos ter koriander in čili.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčni žepki
Naprej
Lečina juha
Nazaj
Jabolčni žepki
Naprej
Lečina juha

Dodajte Komentar