0 0
Rabarbarina pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Biskvit
500 g Moka
100 g Sladkor v prahu
250 g Maslo
3 x Jajca
5 žlic Mleko
1 žlička Vaniljev ekstrakt
Olje
50 g Sesekljani mandelj
Nadev
1 kg Rabarbara
400 g Jabolko
150 g Sladkor v prahu
500 ml Mleko
1 žlička Vaniljev ekstrakt
3 žlice Smetana za stepanje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rabarbarina pita

Rabarbara, jabolka, mandlji

Okusna jesenska pita s hrustljavo skorjico.

  • 2 h 30 min
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Biskvit

  • Nadev

Navodila

Deli

Biskvit: Testo pripravite tako, da v veliko skledo presejete moko sladkor v prahu.
Maslo nasekljajte na kocke, nato pa ga s konicami prstov nežno vmešajte v moko in sladkor, da zmes postane podobna drobtinam.
2 veliki jajci stepite z mlekom in 1 čajno žličko vaniljevega ekstrakta, nato pa ju dodajte zmesi moke in nežno mešajte, da nastane kepa testa.

Testo razdelite na polovico, vsak del pokrijte in postavite v hladilnik, da počiva 30 minut.
Enega od kosov testa razvaljajte v krog, debel približno ½ cm. Z oljem rahlo namažite tortni pekač. Dno in stranice obložite s testom. Dno prebodite z vilicami, nato pa ga postavite nazaj v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 °C.

Nadev: Olupite rabarbaro in jabolka, nato jih narežite na 3 cm velike koščke in jih dajte v veliko posodo s sladkorjem v prahu in s kančkom vode. Na srednji temperaturi kuhajte 15 minut ali dokler se ne zmehča, nato jo precedite skozi cedilo in tekočino zberite v skledi.
Odcejeno tekočino vrnite nazaj v ponev in jo na zmernem ognju kuhajte 5 minut oziroma dokler se ne zgosti.

V posodo na srednje nizki temperaturi vlijte 500 ml mleka, vanj stepite 3 žlice smetane, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Stepajte, dokler zmes ne postane zelo gosta, nato jo vlijte v pekač in pustite, da se ohladi.
Za zgornji del pite preostalo testo razvaljajte v krog.

Jabolka in rabarbaro previdno polagajte na podlago iz nadeva. Stepite preostalo jajce in z njim premažite robove pite. Na vrh položite testo pite.

Glazura: Pito premažite s stepenim jajcem, nato mandljeve kosmiče zmešajte z 1 čajno žličko sladkorja v prahu in malo vode ter potresite po vrhu.
Pecite 40 do 45 minut ali dokler ne postanejo zlati. Postrezite in prelijte s sokom rabarbare in jabolk.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ribje palčke
Naprej
Polnjena focaccia
Nazaj
Ribje palčke
Naprej
Polnjena focaccia

Dodajte Komentar