Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Čebulasesekljana
-
1 strok Zrnasti česensesekljan
-
1 žlička Koromačsemena
-
½ žličke Žajbeljsesekljan
-
½ žličke Timijansesekljan
-
100 ml Rdeče vino
-
300 g Meso za klobase
-
Olivebrez koščic
-
150 g Mokazačinjena
-
6 x Rumenjakstepeni s 3 žlicam mleka
-
200 g Drobtine
-
Olje
Navodila
V ponvi segrejte oljčno olje in 5 minut pražite čebulo, da se zmehča, nato dodajte česen in koromačeva semena ter pražite še 3 minute. Dodajte zelišča in vino in mešanico razporedite na velik krožnik in pustite, da se nekaj minut ohlaja.
Zmes klobas in čebule zmešajte v skledi in sestavine zmešajte skupaj s ščepcem soli in poprom. Mešanico razdelite kroglice (vsaka je velika približno kot prepeličje jajce).
Vzemite olivo in jo obložite z mesom, da bo popolnoma prekrita. Oljke povaljajte v začinjeni moki. Posamezne olive potopite v rumenjak, nato pa jih temeljito obložite v drobtinah. Položite jih na krožnik, pripravljen za kuhanje.
Ponev do največ tretjine napolnite z rastlinskim oljem in segrejte na 190 °C. Oljke v serijah pražite 3-4 minute ali dokler ne postanejo zlate in hrustljave, meso pa prepraženo. Odstranite jih in odcedite na kuhinjskem papirju. Po želji postrezite z majonezo.
(Foto: pexels.com)