0 0
Pražene olive v mesnih žepkih

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
1 x Čebula sesekljana
1 strok Zrnasti česen sesekljan
1 žlička Koromač semena
½ žličke Žajbelj sesekljan
½ žličke Timijan sesekljan
100 ml Rdeče vino
300 g Meso za klobase
Olive brez koščic
150 g Moka začinjena
6 x Rumenjak stepeni s 3 žlicam mleka
200 g Drobtine
Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pražene olive v mesnih žepkih

  • 40 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi segrejte oljčno olje in 5 minut pražite čebulo, da se zmehča, nato dodajte česen in koromačeva semena ter pražite še 3 minute. Dodajte zelišča in vino in mešanico razporedite na velik krožnik in pustite, da se nekaj minut ohlaja.

Zmes klobas in čebule zmešajte v skledi in sestavine zmešajte skupaj s ščepcem soli in poprom. Mešanico razdelite kroglice (vsaka je velika približno kot prepeličje jajce).

Vzemite olivo in jo obložite z mesom, da bo popolnoma prekrita. Oljke povaljajte v začinjeni moki. Posamezne olive potopite v rumenjak, nato pa jih temeljito obložite v drobtinah. Položite jih na krožnik, pripravljen za kuhanje.

Ponev do največ tretjine napolnite z rastlinskim oljem in segrejte na 190 °C. Oljke v serijah pražite 3-4 minute ali dokler ne postanejo zlate in hrustljave, meso pa prepraženo. Odstranite jih in odcedite na kuhinjskem papirju. Po želji postrezite z majonezo.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mango bovla
Naprej
Domači cheeseburger
Nazaj
Mango bovla
Naprej
Domači cheeseburger

Dodajte Komentar