0 0
Pražena zelena

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Zelena - gomolj
Oljčno olje
Timijan
2 stroka Česen
4 žlice Zelenjavna juha ali voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pražena zelena

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko
  • 60 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite stebelno zeleno in jo narežite na 1 cm velike kocke.
Na močan ogenj postavite lonec za pečenje, dodajte 3 dobre žlice olivnega olja in nato dodajte zeleno.

Naberite lističe timijana ter olupite in drobno sesekljajte česen, oboje pa dodajte zeleni z malo morske soli in črnega popra. Premešajte, da se obloži, in hitro pražite 5 minut, da se malo obarva.

Zmanjšajte temperaturo, dodajte vodo ali juho, pokrijte in kuhajte približno 25 minut, dokler se ne zmehča. Zeleno lahko pustite v taki obliki, kako je, lahko pa jo pretlačite.
Pazljivo začinite po okusu in premešajte. To lahko postrežete s skoraj vsemi vrstami mesa, ki si jih lahko zamislite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Šipkova juha
Naprej
Pražen riž s šunko in ocvrtim jajcem
Nazaj
Šipkova juha
Naprej
Pražen riž s šunko in ocvrtim jajcem

Dodajte Komentar