0 0
Polpeti narejeni iz blitve in krompirja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0,7 kg Blitva
2 x Strok - česen
1 x Čebula manjša
0.5 kg Krompir
30 g Parmezan nariban
40 g Čedar lahko uporabite tudi kakšen drug sir, ki se bo dobro topil
60 g Moka ali drobtine
2 x Jajce
Sol po okusu
Poper po okusu
Olje primerno naj bo za peko polpet
2 vejici Peteršilj

Prehranska Vrednost

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polpeti narejeni iz blitve in krompirja

  • pol ure
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Blitvo, predvsem stebla, na drobno nasekljajte. Če boste namreč nasekljali na prevelike kose, boste težko naredili polpete. Postavite jih v večjo skledo.

Čebulo na drobno nasesekljajte, prav tako tudi česen in peteršilj, sir prav tako naribaajte na drobno in vse skupaj dodajte k blitvi.

Krompir olupite, nato ga naribajte na drobno, dobroga  ožamite in dodajte k blitvi.

Sestavine v skledi zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami: jajci, moko, drobtinami, soljo in poprom.

Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti teniške žogice in jih nato sploščite.

V ponvi segrejte olje. Po segrevanju dodajte polpete in počasi pecite na srednje močni temperaturi.

Pecite jih na vsaki strani 6-8 minut, odvisno od tega koliko so debeli polpeti.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kvrguša s piščancem
Naprej
Kosmuljina pita
Nazaj
Kvrguša s piščancem
Naprej
Kosmuljina pita

Dodajte Komentar