Sestavine
-
0,7 kg Blitva
-
2 x Strok - česen
-
1 x Čebulamanjša
-
0.5 kg Krompir
-
30 g Parmezannariban
-
40 g Čedarlahko uporabite tudi kakšen drug sir, ki se bo dobro topil
-
60 g Mokaali drobtine
-
2 x Jajce
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
Oljeprimerno naj bo za peko polpet
-
2 vejici Peteršilj
Navodila
Blitvo, predvsem stebla, na drobno nasekljajte. Če boste namreč nasekljali na prevelike kose, boste težko naredili polpete. Postavite jih v večjo skledo.
Čebulo na drobno nasesekljajte, prav tako tudi česen in peteršilj, sir prav tako naribaajte na drobno in vse skupaj dodajte k blitvi.
Krompir olupite, nato ga naribajte na drobno, dobroga ožamite in dodajte k blitvi.
Sestavine v skledi zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami: jajci, moko, drobtinami, soljo in poprom.
Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti teniške žogice in jih nato sploščite.
V ponvi segrejte olje. Po segrevanju dodajte polpete in počasi pecite na srednje močni temperaturi.
Pecite jih na vsaki strani 6-8 minut, odvisno od tega koliko so debeli polpeti.