0 0
Polnjene sardine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Listno zelje - ohrovt
2 žlici Rozine
2 žlici Pinjole
1 strok Česen
2 x Limona razpolovljeni
12 x Sardine očiščene
600 g Sladki krompir
80 ml Olivno olje
1 žlica Peteršilj
2 žlici Drobtine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjene sardine

  • 1 h
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Sardine: Pečico segrejte na 200 °C.

Ohrovt dajte v skledo in ga prelijte z 1 skodelico vrele vode. Pustite stati 1 minuto, nato ga odcedite in osvežite pod hladno tekočo vodo. Iztisnite ga, da odstranite odvečno tekočino. Skupaj z rozinami, pinjolami, česnom in limonino lupino ga položite na veliko kuhinjsko desko ter grobo sesekljajte.

Vdolbinice sardin napolnite z mešanico ohrovta in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko.

Krompirček: Za pripravo krompirčka v skledi zmešajte sladki krompir in 2 žlici olja ter začinite. Pecite 25-30 minut, enkrat premešajte, dokler ne dobi zlate barve.

Vmešajte sesekljan peteršilj. Segrevanje povečajte na 210 °C. Sardine potresite z drobtinami in pokapajte s preostalima 2 žlicama olja.

Pecite 15 minut, dokler ne postanejo zlate.
Medtem na srednje visoki temperaturi segrejte ponev in specite limoni, ki ste ju prej prerezali na pol, približno 5 minut.
Sardine postrezite s krompirčkom in z zoglenelimi limonami, ki jih stisnete čez.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančji stir fry
Naprej
Piščančji parmezan
Nazaj
Piščančji stir fry
Naprej
Piščančji parmezan

Dodajte Komentar