Sestavine
-
300 g puste jagnjetine
-
300 g svinjskega mesa
-
5 čebul
-
2 stroka česna
-
1 ščepec soli
-
1 ščepec mletega črnega popra
-
5 kapljic olivnega olja za mazanje žara
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Jagnjetino operemo in s kuhinjskim papirjem obrišemo do suhega ter narežemo na koščke. Dvakrat jo zmeljemo z mesoreznico (v nasprotnem primeru si pomagamo z že zmletim mesom) in dodamo k svinjini. Olupimo eno čebulo, ki jo drobno nasekljamo in primešamo mesu. Olupimo tudi česen in ga stisnemo na meso. Po okusu posolimo in popopramo. Maso z rokami dobro zgnetemo in pustimo počivati vsaj pol ure.
Prižgemo oglje.
Roke si naoljimo in iz mesne mešanice oblikujemo ploščate zrezke. Močno segrejemo mrežo za žar in jo naoljimo, pleskavice pa pečemo sprva pri šibkejši, nato pa pri vse močnejši temperaturi. Na vsaki strani približno pet minut, da porjavijo. Obrnemo jih šele, ko so dovolj čvrsti, vmes pa jih nekajkrat namažemo z oljem.
Preostalo čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Zrezke postrežemo s čebulo, odlično pa teknejo tudi z ajvarjem.
|