0 0
Pivski kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 skodelice Moka presejana moka
1 žlička Sol izpustite, če uporabljate samovzhajajočo moko
3 žličke Pecilni prašek izpustite, če uporabljate samovzhajajočo moko
0.35 dl Pivo lahko tudi brezalkoholno pivo
1⁄4 skodelice Sladkor
1⁄2 skodelice Stopljeno maslo tudi 1/4 skodelice bo čisto v redu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pivski kruh

LASTNOSTI:

    Ta recept za pivski kruh je zares povsem tako preprost in okusen. Lahko ga celo spečete v enostavnem pekaču. Senzacionalna jed, če ga postrežete z juhami ali pa samo kot prigrizek.

    • 75 minut
    • Porcije 6
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.

    Suhe sestavine zmešajte s pivom.

    Vlijte v namaščen pekač. Prelijte stopljeno maslo čez zmes.

    Pecite 1 uro in odstranite iz pekača in ohladite vsaj za 15 minut.

    Opomba: Ta recept naredi zelo krepak kruh s hrustljavo in masleno skorjo. Če ste ljubitelj bolj mehkejše skorje; npr. tradicionalen kruh; takrat maslo vmešajte v testo in ga ne polijte po vrhu.

    Pri receptih za kruh je presejanje moke nujno. Ljude večinoma samo zajamejo merico za 1 skodelico v posodo za moko in jo poravnajo. Takšen način bo vaš kruh naredilo v “trd kruh”, kot pravijo izkušeni peki. To pa je zato, ker ljudje večinoma ne presejejo moke. Kadar nimate cedila, z žlico dodajteajte moko v merico za 1 skodelico. Poskusite narediti sedaj na “pravi” način in videli boste neverjetno razliko pri končnem izdelku.

    Nekateri bi namesto alkoholnega piva raje naredili ta kruh z brezalkoholnim pivom. Tudi to je seveda lahko opcija, vendar se res toplo priporoča, da dodate zavitek suhega aktivnega kvasa ali 2 čajni žlički krušnega (strojnega) kvasa, da bo testo pravilno vzhajalo.

    Končni rezultat mora biti seveda vedno debel, krepek in zelo okusen kruh. Vendar, ne sme biti trd kot opeka! Zelo, zelo je pomembno, da se naučite presejati moko! Od tega bo odvisen vaš končni produkt! Ko se boste naučili ali pa že znate to, boste zares presenečeni nad vašimi pozitivnimi rezultati. Pomembno je le, da bo vaš končni rezultat zmeraj debela, krepka, zelo okusna štruca!

     

     

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Veganski čokoladni piškoti
    Naprej
    Veganska lazanja
    Nazaj
    Veganski čokoladni piškoti
    Naprej
    Veganska lazanja

    Dodajte Komentar