Sestavine
-
1 x piščančja jetra
-
1 čajna žlička Mleta paprika
-
3 žlice Moka
-
0,5 l Kisla smetana
-
piščančja jetra
-
Sol
Navodila
Piščanec razrežite in skuhajte do mehkega. Omaka: odstranite maščobo iz juhe, v kateri se je kuhal piščanec. Dve žlici piščančje maščobe damo v ponev in vanjo vmešamo 3 žlice moke.
Dodamo juho in pustimo, da zavre. Dodamo še kislo smetano, papriko in piščančja jetra, ki jih precedimo skozi sito. Solimo po okusu. Piščanca položimo v omako in segrejemo. Medtem ko pripravljamo omako, skuhamo rezance v veliki količini slane vode. Odcedimo jih in potresemo z eno skodelico drobtin, ki smo jih rahlo popražili na maslu.
Rezanci: vsakemu jajcu dodajte 1/2 lupine hladne vode. Rahlo stepemo in posolimo. Dodamo toliko moke, da dobimo čvrsto testo. Zelo na tanko razvaljamo, rahlo osušimo, zvijemo in razrežemo. Pustimo, da se posušijo, in jih pol ure kuhamo v osoljeni vodi. Postrežemo s piščancem in omako.