0 0
Piščančja solata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica curryja v prahu
1 žlica sojine omake
¼ žličke mlete kumine
1 žlica medu
2 fileja piščančjih prsi brez kože (ali uporabite puranje prsi)
1 žlica hrustljavega arašidovega masla (če je mogoče, izberite različico brez sladkorja )
1 žlica limetinega soka
1 žlica sladke čilijeve omake
2 solati, narezani na kolobarje
sončnično olje
1 šalotka, razpolovljena in tanko narezana
¼ kumare, razpolovljene in narezane na rezine
pest semena iz granatnega jabolka
koriander, sesekljan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančja solata

Po mariniranih piščančjih prsih dodaje arašidovo omako in brez težav uživajte v okusnem, z beljakovinami bogatem dnevnem obroku.

  • 25 min
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Sojino omako prelijte v velik krožnik in dodajte kari v prahu, kumino, česen in med. Dobro premešajte. Piščančje prsi vodoravno prerežite na pol, da dobite skupaj 4 fileje, dodajte v marinado, dobro premešajte in pokrijte. Pustite v hladilniku vsaj 1 uro ali čez noč, da okus prodre v piščanca.

Medtem z žlico zmešajte arašidovo maslo s čilijevo omako, limoninim sokom in žlico vode, da dobite omako. Ko je piščanec pripravljen za peko, očistite veliko ponev brez prijema z majhno količino olja. Dodajte piščanca, pokrijte in na srednji temperaturi kuhajte 5-6 minut, nato pa zadnjo minuto zavrtite file, dokler ni kuhan, vendar še vedno vlažen. Za nekaj minut pokrijte in pustite stati.

Medtem ko piščanec počiva, na krožnik vrzite rezine solate s kumaricami, šalotko, koriandrom in granatnim jabolkom ter jih zložite na krožnik. Dodajte omako. Piščanca narežite na rezine, ga položite na solato in ga prelijte s preostalo omako. Jejte, dokler je piščanec še vroč.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Enostaven zelenjavni riž z jajci
Naprej
Cvetačna juha
Nazaj
Enostaven zelenjavni riž z jajci
Naprej
Cvetačna juha

Dodajte Komentar