Sestavine
-
1 žlica curryja v prahu
-
1 žlica sojine omake
-
¼ žličke mlete kumine
-
1 žlica medu
-
2 fileja piščančjih prsi brez kože (ali uporabite puranje prsi)
-
1 žlica hrustljavega arašidovega masla (če je mogoče, izberite različico brez sladkorja )
-
1 žlica limetinega soka
-
1 žlica sladke čilijeve omake
-
2 solati, narezani na kolobarje
-
sončnično olje
-
1 šalotka, razpolovljena in tanko narezana
-
¼ kumare, razpolovljene in narezane na rezine
-
pest semena iz granatnega jabolka
-
koriander, sesekljan
Navodila
Sojino omako prelijte v velik krožnik in dodajte kari v prahu, kumino, česen in med. Dobro premešajte. Piščančje prsi vodoravno prerežite na pol, da dobite skupaj 4 fileje, dodajte v marinado, dobro premešajte in pokrijte. Pustite v hladilniku vsaj 1 uro ali čez noč, da okus prodre v piščanca.
Medtem z žlico zmešajte arašidovo maslo s čilijevo omako, limoninim sokom in žlico vode, da dobite omako. Ko je piščanec pripravljen za peko, očistite veliko ponev brez prijema z majhno količino olja. Dodajte piščanca, pokrijte in na srednji temperaturi kuhajte 5-6 minut, nato pa zadnjo minuto zavrtite file, dokler ni kuhan, vendar še vedno vlažen. Za nekaj minut pokrijte in pustite stati.
Medtem ko piščanec počiva, na krožnik vrzite rezine solate s kumaricami, šalotko, koriandrom in granatnim jabolkom ter jih zložite na krožnik. Dodajte omako. Piščanca narežite na rezine, ga položite na solato in ga prelijte s preostalo omako. Jejte, dokler je piščanec še vroč.