Sestavine
-
0.2 kg Polenta
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebula rdečamanjša
-
15 g Parmezannariban
-
1 x Strok - česen
-
Paradižnikova omaka
-
250 g Mocarela sir
-
Bazilikapo okusu
-
0.8 l Voda
Navodila
Recept za testo: V manjši posodi zavrite 0.8 l vode. Prilijte jušno osnovo in med stalnim mešanjem počasi dodajajte polento. In nikar ne pozabite na sol! Medtem dodajte tudi parmezan in pa žlico olivnega olja.
Recept za omako: V ponvi na olju prepražite čebulo in ko se ta zmehča, dodajte še sesekljan česen. Ko vam česen lepo zadiši, dodajte še paradižnikovo omako in pa sol po vašem okusu ter začinite. Kuhajte okoli 15 minut. Pečico najprej segrejte na 220 stopinj Celzija, pekač namastite ali pa obložimo s peki papirjem in po njem lepo razporedite polento. Enakomerno jo razporedite 1-2 cm na debelo po pekaču v okroglo ali pa tudi lahko v ovalno obliko. Omako premažite po polenti in razporedite še mocarelo, ki jo raztrgajte na koščke. Po vrhu potresite še parmezan in pa baziliko. Pecite 20 minut.
Naredili ste okusno pico in dober tek!