0 0
Pečeno kislo zelje z mletim mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 žlice Olje
400 g Mleta svinjina
500 g Kislo zelje
1 x Čebula
3 x Jajce
2 x Lovorjev list
150 ml Kisla smetana
Mleko
0.5 Klobasa pikantna klobasa
3/4 žličke Sol
0.5 žličke Mleti črni poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeno kislo zelje z mletim mesom

Ta recept za to jed, je jed, ki jo boste pripravili v pečici. Je super ideja za vse, ki bi iz kislega zelja radi naredili še nekaj novega.

  • 1 ura in 10 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Prelijte kislo zelje v cedilo, ki pa ga postavite nad večjo skledo. Poskusite kislo zelje, če se vam bo zdelo preveč kislo, ga operite v cedilu pod tekočo vodo. Zelje dobro odcedite. Olupite čebulo in na drobno sesekljajte.

Segrejte olje v ponvi in prepražite čebulo na njem. Ko bo čebula posteklenela in se bo zmehčala, dodajte mleto meso, lovorjev list, poper in pa sol. Meso med mešanjem pražite toliko časa, da se dobro zapeče z vseh strani.

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Globok ognjevaren pekač dobro namastite z oljem. Po dnu pekača razporedite plast kislega zelja. Dodajte mleto meso h kislemu zelju in ga enakomerno razporedite po celotnem pekaču. Prekrijte mleto meso s plastjo kislega zelja.

Zmešajte kislo smetano, mleko, jajca, ščepec soli in poper v skledi. Z ročno metlico dobro premešajte in mešanico prelijte po zelju v pekaču. Za približno 30 minut pekač postavite v ogreto pečico.

Narežite klobaso na kolobarje, ki jih razpolovite. Vzemite iz pečice pekač po 30 minutah. Kose klobase razporedite po zelju. Postavite pekač v ogreto pečico še za 15 minut.

Ko bo jed pripravljena, jo servirajte na krožnike in ponudite skupaj z domačim kruhom oziroma z vašo izbrano prilogo.

Opomba: Kislo zelje deluje blagodejno na ščitnico in čisti dihalne poti. Predlagane priloge: Pire krompir, rženi kruh.

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Toast z fižolom
Naprej
Kremna špinača
Nazaj
Toast z fižolom
Naprej
Kremna špinača

Dodajte Komentar