Sestavine
-
4 bombice z ali brez sezamaali kajzerice
-
4 žlic stopljenega masla
-
1 žlička olja
-
4 rezin slanine
-
1 pest naribanega sira
-
4 jajca
-
sol in sveže mleti poper
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Bombicam ali kajzericam z nožem na vrhu odrežemo pokrovčke. Spodnje polovice s prsti ali žličko previdno izdolbemo, da naredimo prostor za ostale sestavine.
Na kuhalnik pristavimo ponev in jo rahlo namastimo z oljem. V namaščeni ponvi na obeh straneh hrustljavo popečemo rezine slanine. Popečene rezine odcedimo na papirnatih brisačkah ter narežemo ali natrgamo na koščke.
V kruhove skledice najprej vlijemo malo stopljenega masla ter vdolbinice obložimo s kosi slanine. Dodamo malo naribanega sira, potem pa v vdolbinice previdno ubijemo jajca in jih rahlo začinimo s poprom in soljo. Nadevane kruhove skledice ovijemo v alu folijo in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 15 do 20 minut (15 minut če želimo, da je rumenjak še nekoliko tekoč).
|