0 0
Pečena polenovka (trska) z limono

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Ribji file polenovka (trska)
1⁄4 skodelice Maslo ali pa margarine
1⁄2 čajne žličke Sol
2 žlici Limonin sok
1⁄4 skodelice Moka večnamenska moka
1⁄8 čajne žličke Poper - beli
Paprika po okusu, po vaši želji

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena polenovka (trska) z limono

Odlično kosilo, polno užitkov in izjemnih okusov.

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kadar so vam ribji fileji veliki, vam priporočamo da jih narežite na zmerne porcije.

Maslo in limonin sok zmešajte.

V drugi skledi zmešajte moko, sol in pa beli poper.

Fileje potopite v mešanico masla in jih obložite z mešanico moke.

Fileje položite v nenamaščen kvadratni pekač.

Preostalo mešanico masla prelijte čez ribe. potresemo jih še s papriko.

Odkrito kuhajte v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 25 do 30 minut, oziroma do takrat dokler se riba z vilicami zlahka ne razkosi.

Po vaši želji lahko okrasite jed z vejicami peteršilja in z rezinami limone.

Zraven si lahko servirate še prilogo po vaši želji kot so npr. krompir, pomfrit, kuhan riž…

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pokrovače s šparglji
Naprej
Nabodala iz kraljeve skuše
Nazaj
Pokrovače s šparglji
Naprej
Nabodala iz kraljeve skuše

Dodajte Komentar