0 0
Pečena cimetova palačinka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Moka - univerzalna
2 žlički Pecilni prašek
2 žlici Sladkor
1 skodelica Mleko
1 x Jajce
4 žlice Maslo
1 žlička Vaniljev ekstrakt
ščepec Sol
1 žlička Cimet
2 žlički Rjavi sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena cimetova palačinka

LASTNOSTI:
    • 30 min
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 200 ºC.
    V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol.

    V ločeni skledi stepite mleko, jajce, vaniljo in 2 žlici stopljenega masla.
    Skledo z mokrimi sestavinami prelijte v skledo s suhimi sestavinami in mešajte, dokler se vse skupaj ne združi. Pustite testo stati pet minut. Medtem pripravite mešanico cimetovih vrtincev.

    Zmešajte 1 žlico stopljenega masla s cimetom in rjavim sladkorjem. Cimetovo zmes dajte na stran. To bo cimetov vrtinec v testu za palačinke.
    V ponev, primerno za pečico, dodajte 1 žlico masla. Ponev segrejte na štedilniku na srednji temperaturi, dokler se maslo ne začne cvrčati in peniti. S čopičem razporedite stopljeno maslo po vsej površini in ob straneh ponve.
    V segreto ponev vlijte testo za palačinke. Mešanico cimeta pokapajte po testu za palačinke, nato pa z žlico povlecite po površini, da se cimet nekako vrtinči v testo za palačinke.

    Ponev dajte v  ogreto pečico in pecite približno 18 minut.
    Palačinko potresite s sladkorjem v prahu in razrežite na osem kosov in postrezite.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Pečene redkvice
    Naprej
    Kruhova pogača
    Nazaj
    Pečene redkvice
    Naprej
    Kruhova pogača

    Dodajte Komentar