0 0
Pečen fižol s sirom in jajci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Lovorjev list
Olje po okusu
200 g Suhi beli fižol
0.5 Čebula
150 g Fižol - rdeči suhi rjavi ali rdeči fižol
2 x Strok - česen
100 g Slanina
1 žlička Sladka paprika mleta
150 ml Mleko
5 x Jajce
200 g Sir mladi sir v slanici
Poper - mleti sveže mleti poper, po okusu
Sol po okusu
nekaj vejic Peteršilj - svež

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen fižol s sirom in jajci

LASTNOSTI:

    Zelo nasitna jed, iz plasti kuhanega fižola, kuhanih jajc, slanine in nadrobljenega sira. Je bolj jed za mrzle dni, ko se vam bo tožilo po bolj močni hrani. 

    • 2 uri in 35 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Odcedite namočen fižol, dajte v večjo ponev in zalijte s toliko hladne vode, da je nivo vode vsaj tri prste nad fižolom. Pristavite in zavrite. Nato fižol ponovno odcedite, zalijte z ustrezno količino hladne vode in skupaj z lovorjevim listom, čebulo in česnom kuhajte vse do mehkega. Kuhan fižol solite in odcedite.

    Trdo skuhajte tri jajca in dve jajci prihranite za pozneje. Kuhana jajca olupite in narežite na debelejše rezine. Narežite slanino na koščke in jih v ponvi na malo olja popražite, da se hrustljavo zapeče. Oplaknite peteršilj pod tekočo vodo, osušite in na grobo sesekljajte.

    Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Namažite z oljem globok pekač, vanj v plasteh zlagajte kuhan fižol, na rezine narezana kuhana jajca, popraženo slanino in nadrobljen sir. Začnite zlaganje in zaključite s plastjo kuhanega fižola, ki ga potresite z malo mletega popra in sladke paprike.

    Preostali jajci stepemo v skledi razžrvkljajte in rahlo ju solite ter zmešajte z mlekom in sesekljanim peteršiljem. Mešanico polijte čez zgornjo plast fižola. Pecite zloženko v ogreti pečici 25 do 30 minut. Postrezite s kruhom in pa s skledo solate.

    Opomba: Preberite fižol, pod tekočo vodo ga sperite, stresite ga v skledo in zalijte s hladno vodo. Zrna fižola, ki se ne bodo potopila, polovite in zavržite. Namakajte fižol vsaj 8 ur, najbolje pa je, če ga boste namakali čez noč. Čas namakanja ni vštet v čas priprave!

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Piščančja nabodala v sojini marinadi z medom
    Naprej
    Masa za palačinke
    Nazaj
    Piščančja nabodala v sojini marinadi z medom
    Naprej
    Masa za palačinke

    Dodajte Komentar