0 0
Pasulj s klobaso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

40 g Moka
100 g Čebula
100 g Korenje
30 g Paprika - mleta
70 g Olje
0.5 kg Fižol
Sol po okusu
Peteršilj po okusu
Poper po okusu
Česen po okusu
Lovor po okusu
1 x Klobasa po vaši želji

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasulj s klobaso

Kuhinja:
  • 4 ure
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Fižol prelijte s trikratno količino vode in pustite, da se fižol namaka čez noč. Odlijte vodo in operite fižol. Ponovno zalijte fižol z vodo, postavite na štedilnik, zavrite in ga kuhajte 15 minut. Nato odcedite. Čebulo in korenje narežite na majhne kocke. Fižolu dodajte še polovico čebule, prelijte z vodo, zavrite, zmanjšajte ogenj in kuhajte pol ure. V ponvi segrejte polovico maščobe, na njej prepražite čebulo in korenje ter vmešajte k fižolu. Dodajte še lovorjev list.

Na drugi polovici maščobe zarumenite še moko, dodajte mleto papriko in pa strt česen ter zmešajte vse k fižolu. Ko se fižol zmehča oziroma postane mehak, dodajte tudi peteršilj, poper in sol ter počasi kuhajte še naslednje pol ure.

Za bolj rahlo skorjico lahko fižol popečete tudi v ogreti pečici.

Klobaso opecite na vročem žaru ali pa v ponvi, da se enakomerno zapeče z vseh strani (žar 220 °C – pecite 7 minut; ponev 190 °C – pecite 8 minut). Postrezite skupaj s toplim pasuljem.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Solata z jagodami
Naprej
Jajčna pita
Nazaj
Solata z jagodami
Naprej
Jajčna pita

Dodajte Komentar