Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebulasesekljana
-
1 strok Česensesekljan
-
180 g Riž
-
200 g Paradižniknarezan
-
600 ml juha zelenjavna
-
30 g Parmezannariban
-
1/2 šopka Bazilika
Navodila
V ponvi segrejte olje, dodajte čebulo s ščepcem soli in jo pražite 10 min ali dokler se ne zmehča, nato dodajte česen in ga pražite 1 min. Vmešajte riž in kuhajte 2 min.
Dodajte paradižnik in kuhajte na zmernem ognju. Dodajte polovico juhe in kuhajte ter mešajte, dokler se ne vpije. Po zajemalkah prilijte preostalo juho in med nenehnim mešanjem kuhajte približno 20 minut, dokler riž ni povsem pripravljen.
Vmešajte parmezan, mascarpone ali kremni sir in baziliko ter jih začinite po okusu. Z žlico razporedite na krožnike in postrezite.
(Foto: pexels.com)