Sestavine
-
1 list Granulirana želatina
-
200 ml Mleko
-
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt
-
200 g Jogurt
-
200 g Rabarbara
-
2 žlici Med
-
300 g Jagode
Navodila
List želatine namočite v hladno vodo za 10 minut ali dokler se ne zmehča.
V manjšo posodo vlijte mleko, dodajte vaniljev ekstrakt in segrevajte na srednji temperaturi, dokler ne zavre. Odstavite z ognja in vmešajte želatino.
Stepite jogurt, nato pa zmes prelijte v 4 modelčke za serviranje ali majhne kozarčke. Pokrijte in hladite vsaj 4 ure ali dokler se ne strdi.
Pečico segrejte na 180 °C.
Rabarbaro narežite na 5 cm velike koščke in jih položite v velik pekač. Prelijte z 2 žlicama tekočega medu, nato na grobo naribajte 150 g jagod.
Pecite 30 minut ali dokler rabarbara ni mehka in sočna.
Preostalih 150 g jagod narežite na rezine.
Vsako panna cotto obrnite na krožnik in obložite z rabarbaro in jagodami. Po potrebi pokapajte z malo tekočega medu in postrezite.
(Foto: pexels.com)