0 0
Panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 list Granulirana želatina
200 ml Mleko
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt
200 g Jogurt
200 g Rabarbara
2 žlici Med
300 g Jagode

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Panna cotta

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 50 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

List želatine namočite v hladno vodo za 10 minut ali dokler se ne zmehča.

V manjšo posodo vlijte mleko, dodajte vaniljev ekstrakt in segrevajte na srednji temperaturi, dokler ne zavre. Odstavite z ognja in vmešajte želatino.
Stepite jogurt, nato pa zmes prelijte v 4 modelčke za serviranje ali majhne kozarčke. Pokrijte in hladite vsaj 4 ure ali dokler se ne strdi.

Pečico segrejte na 180 °C.

Rabarbaro narežite na 5 cm velike koščke in jih položite v velik pekač. Prelijte z 2 žlicama tekočega medu, nato na grobo naribajte 150 g jagod.

Pecite 30 minut ali dokler rabarbara ni mehka in sočna.

Preostalih 150 g jagod narežite na rezine.
Vsako panna cotto obrnite na krožnik in obložite z rabarbaro in jagodami. Po potrebi pokapajte z malo tekočega medu in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vložene pikantne kumarice
Naprej
Čokoladna torta
Nazaj
Vložene pikantne kumarice
Naprej
Čokoladna torta

Dodajte Komentar