Sestavine
-
500g piščančjih prsi
-
2 manjši čebuli
-
korenček
-
1 rdeča paprika
-
1 rumena paprika
-
2 manjši bučki
-
pest indijskih oreščkov
-
zavojček sladko – kisle wok omake
-
sol, poper
-
olje
-
1 kozarček basmati riža
Navodila
Vnaprej pripravimo naše sestavine: piščanca razrežemo na manjše koščke ali trakove, začinimo s soljo in poprom. Čebulo in korenček olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na manjše koščke. Papriko in bučke ravno tako razrežemo na trakove.
V voku ali večji ponvi segrejemo žlico olja in popražimo piščanca, da zlato porjavi. Če imamo manjšo ponev meso raje popečemo v dveh obrokih, kot da ponev pretirano natlačimo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in damo na stran.
V ponev stresemo sesekljano čebulo in jo popražimo da postekleni. Nato dodamo narezan korenček in na zmernem ognju med mešanjem pražimo 2-3 minute, da se korenček omehča. Nato dodamo rezine paprike in bučke in jih ravno tako med mešanjem pražimo.
Dodamo še pest indijskih oreščkov, nato meso vrnemo v ponev in čez prelijemo z zavojčkom sladko-kisle wok omake.
Piščanca z zelenjavo v sladko kisli omaki postrežemo s kuhanim basmati rižem, ki ga pripravimo tako, da skodelico basmati riža v 2 skodelicah osoljene vode, približno 10 minut, da riž popije vso vodo.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Vnaprej pripravimo naše sestavine: piščanca razrežemo na manjše koščke ali trakove, začinimo s soljo in poprom. Čebulo in korenček olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na manjše koščke. Papriko in bučke ravno tako razrežemo na trakove.
V voku ali večji ponvi segrejemo žlico olja in popražimo piščanca, da zlato porjavi. Če imamo manjšo ponev meso raje popečemo v dveh obrokih, kot da ponev pretirano natlačimo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in damo na stran.
V ponev stresemo sesekljano čebulo in jo popražimo da postekleni. Nato dodamo narezan korenček in na zmernem ognju med mešanjem pražimo 2-3 minute, da se korenček omehča. Nato dodamo rezine paprike in bučke in jih ravno tako med mešanjem pražimo.
Dodamo še pest indijskih oreščkov, nato meso vrnemo v ponev in čez prelijemo z zavojčkom sladko-kisle wok omake.
Piščanca z zelenjavo v sladko kisli omaki postrežemo s kuhanim basmati rižem, ki ga pripravimo tako, da skodelico basmati riža v 2 skodelicah osoljene vode, približno 10 minut, da riž popije vso vodo.
|