Sestavine
-
1 velik sladek krompir
-
1 skodelica sojinih koščkov
-
1 velik korenček
-
pest brokolija
-
pest cvetače
-
1 steblo zelene
-
300 g paradižnikove mezge
-
1 majhna bučka
-
1 srednja čebula
-
sol
-
poper
-
2 žlički timijana
-
2 žlički bazilike
-
2 žlički origana
-
2 žlički majarona
-
1 lovorjev list
-
olivno olje
-
sojina smetana
-
100 g veganske mozzarelle
-
muškatni orešček
Navodila
Odlična ideja za nedeljsko kosilo, s katerim bomo nasitili lačne jedcev. S pripravo pa tudi nimamo veliko dela.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Najprej naribamo sladki krompir na tanke rezine, potem premažemo pekač z oljem in po celi površini položimo rezine krompirja. Na koncu tudi ob straneh, po robovih. Krompirja damo kar veliko, saj ga položimo le na začetku in na koncu. Pečemo ga v pečici na 180 stopinjah približno 15 minut ali manj.
Sojine koščke namočimo v vroči vodi. Nasekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Dodamo vse začimbe in pražimo, da lepo zadiši.
Med tem narežemo zelenjavo na poljubno velike koščke. Ko je čebula z začimbami pripravljena, dodamo odcejene sojine koščke in pražimo cca. 5 minut. Dodamo zelenjavo, pražimo ponovno 5 minut. Prilijemo paradižnikovo mezgo in kuhamo lepo počasi približno 15 minut.
Med tem časom vzamemo krompir iz pečice. Pečenega prelijemo s sojino smetano. Ko je omaka kuhana, prilijemo v pekač s krompirjem vso omako ter obložimo čez celo z ostalim krompirjem. Vrnemo v pečico za približno 10 minut.
Vzamemo iz pečice, prelijemo s sojino smetano, dodamo vegansko mozzarello in po vrhu naribamo muškatni orešček. Pečemo še dodatnih 20 minut na 180 stopinjah oz. dokler ni pečeno.
Dober tek.
|