0 0
Mafini z rabarbaro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 ½ skodelice Moka
1 čajna žlička Soda bikarbona
1 čajna žlička Pecilni prašek
ščepec Sol
1 ½ skodelice Rjavi sladkor
1 skodelica Pinjenec
½ skodelice Olje
1 x Jajce
1 čajna žlička Vanilin ekstrakt
1 ½ skodelice Rabarbara narezana na kocke
Preliv
⅓ skodelice Sladkor
1 žlica Stopljeno maslo
1 čajna žlička Mleti cimet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mafini z rabarbaro

  • 50 min
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 stopinj C. Namastite dva pekača za mafine (za 12 kosov) ali ju obložite s papirnatimi lončki.

Pripravite mafine: V srednje veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. V ločeni skledi z električnim mešalnikom stepite rjavi sladkor, pinjenec, olje, jajce in vanilijo do gladkega. Vlijte suhe sestavine in z roko mešajte, dokler se ne zmešajo. Vmešajte rabarbaro in orehe.

Testo z žlico razporedite v pripravljene skodelice, da jih napolnite skoraj do vrha.

Naredite preliv: V manjši skledi zmešajte sladkor, stopljeno maslo in cimet; vsak mafin polijte s pripravljenim prelivom. Pecite v ogreti pečici, dokler se vrhovi mafinov ob rahlem pritisku ne dvignejo, približno 25 minut. Počakate 10 minut, nato jih vzemite iz pekača.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sladka koruza po mehiško
Naprej
Avokadova solata z lubenico
Nazaj
Sladka koruza po mehiško
Naprej
Avokadova solata z lubenico

Dodajte Komentar