Sestavine
-
1 skodelica Kuhana mešana zelenjava, narezane na kocke (stročji fižol, korenje, grah ali zelena)
-
1 skodelica Mesna juhe ali voda (vroča)
-
2 čajni žlički Granulirana želatina
-
1 čajna Sol
-
1 žlica Sesekljani piment
-
3 žlice Hladna voda
-
1 čajna Limonin sok
Navodila
Za to solato lahko kombinirate kuhano zelenjavo. Želatino le nekaj minut namakamo v hladni vodi, dodamo mesno juho ali vodo in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
Če ni popolnoma raztopljena, jo segrejte na posodi z vročo vodo. Dodajte zelenjavo v razmerju, ki je primerno ali zaželjeno. Dodajte še sol, limonin sok in piment; zmes prelijte v navlažen model.
(Zaželjen je obročast model). Pustite stati 1 uro ali pa tudi več v hladnem prostoru. Ko je pripravljena za serviranje, jo odstranite iz kalupa na ohlajen krožnik. Če se uporablja obročast model, se lahko sredina napolni s koščki lososa, ki se nato prelijejo še s solatnim prelivom. Če se zelenjavni del uporablja kot samostojna solata, se lahko okoli zelenjave nanese tudi solatni preliv.