0 0
Limonino pecivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Nadev
2 x Limona
2 skodelici Sladkor
4 x Jajce
ščepec Sol
Biskvit
190 g Moka - univerzalna
3/4 skodelice Maslo
30 g Sladkor v prahu
ščepec Sol
1 x Jajce rumenjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Limonino pecivo

LASTNOSTI:
    • 25 h
    • Porcije 12
    • Srednje

    Sestavine

    • Nadev

    • Biskvit

    Navodila

    Deli

    Limone na deski za rezanje narežite na čim tanjše rezine.

    V skledi zmešajte narezane limone in sladkor. Skledo tesno pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 24 ur in največ 48 ur. Limone se bodo macerirale in sprostile nekaj soka.
    Dno pekača obložite s peki papirjem. Nato ga popršite s pršilom za kuhanje.
    V kuhinjskem robotu zmešajte moko, maslo, sladkor v prahu in sol, dokler ne dobite drobnih koščkov. Dodajte rumenjak in mešajte 15 sekund. Mešanica mora biti drobljiva in se ob pritisku med prsti držati skupaj.

    Mešanico dajte v pripravljen pekač in jo z rokami razporedite v enakomerno plast.

    Skorjo pecite na 190 stopinj celzija približno 15 minut, da se ob robovih zlato obarva.

    Temperaturo pečice znižajte na 180 stopinj celzija. To temperaturo boste potrebovali za peko limoninih ploščic.
    Mešanico limon in sladkorja, 4 jajca in sol vlijte v kuhinjski robot in mešajte, dokler lupine ne razpadejo na koščke. Nadev prelijte čez pečeno skorjo.
    Pecite, dokler se ob robovih ne strdi, v sredini pa še vedno rahlo poka, približno 25 minut.

    Počakajte, da se popolnoma ohladi na kuhinjskem pultu.

    (Foto: pexels.com)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Jetrca v omaki s papriko
    Naprej
    Rižota pečena v pečici za poletje
    Nazaj
    Jetrca v omaki s papriko
    Naprej
    Rižota pečena v pečici za poletje

    Dodajte Komentar