0 0
Lijakove tortice (“Drechter Kuche”)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

3 x Jajca
3 - 4 skodelice Moka
2 skodelici Mleko
1/2 čajne žličke Sol
1/4 skodelice Kristalni sladkor
2 čajni žlički Pecilni prašek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lijakove tortice (“Drechter Kuche”)

  • 30 min
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Stepite jajca ter dodajte sladkor in mleko. Presejte polovico moke, sol in pecilni prašek ter jih dodajte mleku in jajčni mešanici.

Testo gladko stepite in dodajte le toliko moke, kolikor je potrebno. Testo mora biti dovolj redko, da ga lahko speljete skozi dresirno vrečko. Iz vrečke ga vlijte v vroče olje (190 stopinj Celzija).

Spirale in neskončno zapletene oblike lahko ustvarite z vrtenjem in križanjem, medtem ko s prstom nadzirate iztok lijaka. Postrezite vroče z melaso, marmelado ali posujte s sladkorjem v prahu.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
“Prepleteni brki”
Naprej
“Krhavice”
Nazaj
“Prepleteni brki”
Naprej
“Krhavice”

Dodajte Komentar