0 0
Kuskus s piščancem in bučkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Kuskus
2 žlici Olivno olje
1 l Piščančja osnova ali zelenjavna jušna osnova
2 x Bučke
Piščančje prsi brez kosti in kože
2 žlički Limonina lupina naribana
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
2 x Strok - česen
Naribani sir lahko tudi parmezan, kozji ipd.
Limonin sok po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuskus s piščancem in bučkami

Hitro pripravljen obrok, ki navdušuje.

  • 25 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Bučke operite in osušite. Prerežite jih navpično na pol, nato pa jih ponovno prepolovite, da nastane četrtina, in jih narežite na približno 0.5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežite na velikost grižljaja, česen olupite in nasekljajte na drobne koščke.

Jušno osnovo prilijte v kozico in segrejte, dokler ne zavre. Kuskus dajte v skledo. Prilijte ga z vročo jušno osnovo, da vsa zrna prekrijete s tekočino. Skledo pokrijte, da kuskus vpije vso tekočino in da se napne.

V večjo ponev vlijte olje in počakajte, da se segreje. Dodajte piščanca oziroma meso in ga med samim mešanjem na hitro popražite z vseh strani. Dodajte bučke, pražite še 4-5 minut, dodamo oziroma primešajte še sesekljan česen in premešajte. Začininite s soljo, poprom in pa limonino lupinico ter sestavine pražite še 2 minuti in ves čas mešajte.

Ko kuskus nabrekne, ga razdrobite z vilicami da razpade v posamezna zrna. Dajte ga v ponev s popraženimi bučkami in pa piščancem. Začinimo z limoninim sokom po okusu, vse dobro premešajte in odstavite.

Pripravljen kuskus servirajte na krožnike. Potresite ga še z naribanim sirom in uživajte v pripravljeni jedi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Granola
Naprej
Margarita
Nazaj
Granola
Naprej
Margarita

Dodajte Komentar