Sestavine
-
250 g Kuskus
-
2 žlici Olivno olje
-
1 l Piščančja osnovaali zelenjavna jušna osnova
-
2 x Bučke
-
Piščančje prsibrez kosti in kože
-
2 žlički Limonina lupinanaribana
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
-
2 x Strok - česen
-
Naribani sirlahko tudi parmezan, kozji ipd.
-
Limonin sokpo okusu
Navodila
Bučke operite in osušite. Prerežite jih navpično na pol, nato pa jih ponovno prepolovite, da nastane četrtina, in jih narežite na približno 0.5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežite na velikost grižljaja, česen olupite in nasekljajte na drobne koščke.
Jušno osnovo prilijte v kozico in segrejte, dokler ne zavre. Kuskus dajte v skledo. Prilijte ga z vročo jušno osnovo, da vsa zrna prekrijete s tekočino. Skledo pokrijte, da kuskus vpije vso tekočino in da se napne.
V večjo ponev vlijte olje in počakajte, da se segreje. Dodajte piščanca oziroma meso in ga med samim mešanjem na hitro popražite z vseh strani. Dodajte bučke, pražite še 4-5 minut, dodamo oziroma primešajte še sesekljan česen in premešajte. Začininite s soljo, poprom in pa limonino lupinico ter sestavine pražite še 2 minuti in ves čas mešajte.
Ko kuskus nabrekne, ga razdrobite z vilicami da razpade v posamezna zrna. Dajte ga v ponev s popraženimi bučkami in pa piščancem. Začinimo z limoninim sokom po okusu, vse dobro premešajte in odstavite.
Pripravljen kuskus servirajte na krožnike. Potresite ga še z naribanim sirom in uživajte v pripravljeni jedi.