0 0
Kruhova pogača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6 skodelic Kruh natrgan na koščke
2 skodelici Mleko
4 x Jajce
1 skodelica Jabolčni sok
1 žlička Vaniljev ekstrakt
1/3 skodelice Sladkor
1 žlička Cimet
2 žlici Maslo
4 žlice Rozine neobvezno

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruhova pogača

Jabolčni kruh

LASTNOSTI:

    Iz starega kruha v sladko jabolčno pogačo z rozinami.

    • 1 h
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 170 stopinj celzija. Kruh raztrgajte ali narežite na centimetrske koščke.
    Kose kruha razporedite na pekač in jih približno 10 minut pecite v ogreti pečici, da se kruh nekoliko osuši. Po peki pustite kruh nekaj minut hladiti, da izhlapi preostala para.

    Medtem ko se kruh suši v pečici, pripravite jabolčno kremo s cimetom. V srednje veliki skledi stepite mleko, jajca, 1 skodelico jabolčnega soka ali domače čežane, vaniljev ekstrakt, sladkor in cimet.

    Pečen kruh dajte v veliko skledo, dodajte rozine, nato pa po vrhu prelijte jabolčno kremo s cimetom. Premešajte in pustite, da se kruh namaka vsaj 15 minut, da vpije vso kremo.

    Medtem z 1 žličko masla namažite notranjost pekača. Vanj dajte namočen kruh in ga enakomerno razporedite in pecite 45 minut. Postrezite toplo.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Pečena cimetova palačinka
    Naprej
    Zmečkan krompirček
    Nazaj
    Pečena cimetova palačinka
    Naprej
    Zmečkan krompirček

    Dodajte Komentar