0 0
Krompirjevi žepki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Krompir za peko
2 žlici Olivno olje
1 x Jajce
80 g Stročji fižol
2 čajni žlički Limonin sok
1/2 čajne žličke Gorčica
3 lističi Peteršilj
50 g Češnjev paradižnik narezan na četrtine
5 x Črne olive na drobno narezane
1/2 Čebula šalotka narezana na tanke kolobarje
Sveža špinača

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjevi žepki

Krompir z zelenjavnim nadevom

Kuhinja:

Zdravo proteinsko kosilo z nizko vsebnostjo kalorij.

  • 50 min
  • Porcije 1
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Krompir očistite in osušite ter ga po vsej površini prebodite z vilicami in premažite z žličko olja. Lupino začinite s soljo in ga pecite 50 minut pecite neposredno na rešetkah, da se zmehča in dobi hrustljavo kožico.

Medtem skuhajte trdo kuhano jajce (zavrite vodo in vanjo položite jajce ter ga kuhajte 7 minut).

V veliki posodi stepite limonin sok, gorčico in peteršilj. Počasi vmešajte preostali 2 žlički oljčnega olja. Preliv začinite po okusu. Kuhano jajce olupite, grobo sesekljajte in ga skupaj s stročjim fižolom, paradižnikom, olivami in šalotko dodajte prelivu ter nežno premešajte.

Pečen krompir razpolovite po sredini in notranjost z vilicami na rahlo premečkajte, da dobite prostor za ostalo polnilo. Krompir obložite s pripravljenim polnilom in na vrh položite špinačo ter potresite s črnim poprom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sredozemska zelenjava na pladnju
Naprej
Pikantna mehiška rižota
Nazaj
Sredozemska zelenjava na pladnju
Naprej
Pikantna mehiška rižota

Dodajte Komentar