Sestavine
-
400 g Sladki krompir
-
1,5 skodelice Koruzna moka
-
1 skodelica Univerzalna moka
-
1/2 skodelice Sladkor
-
1 žlica Pecilni prašek
-
1 žlička Sol
-
1/2 žličke Cimet
-
1/2 žličke Mleti muškatni orešček
-
2 x Jajce
-
1/2 skodelice Kisla smetana
-
3/4 skodelice Mleko
-
2 žlici Olje
Navodila
Sladki krompir olupite in ga narežite na centimetrske kocke. Kocke dajte v lonec, jih prelijte z vodo in na močnem ognju zavrite. Krompir kuhajte, dokler se ne zmehča.
Notranjost pekača premažite z oljem in ga postavite v pečico na 220 ºC.
V veliki skledi zmešajte koruzno moko, moko, sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in muškatni orešček.
Odcejen sladki krompir zmečkajte, da postane dokaj gladek. 1,5 skodelice pire krompirja dajte v veliko skledo. Dodajte kislo smetano, mleko in 2 žlici olja ter stepajte, dokler se ne povežejo. Dodajte jajca in še enkrat stepite, dokler se ne povežejo.
Mešanico sladkega krompirja prelijte v skledo s suhimi sestavinami. Vse skupaj mešajte in prelijte v ogret pekač.
Pecite 22-25 minut ali dokler se sredina ne napihne, zgornji del ne postane zlato rjav in ob robovih rahlo razpokan. Kruh vzemite iz pečice, razrežite na osem kosov in postrezite.
(Foto: pexels.com)