0 0
Krača s češnjevo glazuro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
370 g Češnjeva marmelada
120 ml Zlati sirup
100 g Rjavi sladkor
Cimetova palčka
1/2 žličke Začimbe
ščepec Mleti klinčki
7 kg Šunka
2 žlici Klinčki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krača s češnjevo glazuro

Diši po božiču.

  • 2 uri
  • Porcije 24
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. V ponev na srednje močnem ognju dajte marmelado, sirup, sladkor, 1/3 skodelice vode, začimbe, cimet in mlete klinčke. Kuhajte 10 minut ali dokler se glazura ne zgosti. Mešanico precedite in odstranite trdne delce. Medtem prerežite kožo 8 cm od stegna. S palcem kožo ločite od maščobe. Olupite hrbtni del.

Z majhnim ostrim nožem poševno narežite maščobo v razmiku 3 cm, da nastane vzorec romba. Pazite, da ne naredite pregloboke zareze, sicer lahko maščoba med peko zdrsne. V sredino vsakega romba potisnite en cel klinček. Klinčki pomagajo držati plast maščobe na mestu in dajejo nežen okus.

Šunko položite na rešetko v pekač. V pekač dolijte vrelo vodo, da bo segala 2 cm po straneh ponve. Šunko premažite s četrtino češnjeve mešanice. Kračo zavijte v folijo. Pecite 1 uro in 20 minut in vsakih 20 minut prelijte z mešanico češenj  ali dokler se krača ne zapeče. S stegna odstranite folijo in postrezite.

(Foto: freepik)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Aperol torta
Naprej
Sobotna večerja
Nazaj
Aperol torta
Naprej
Sobotna večerja

Dodajte Komentar