Sestavine
-
3 žlice Olje
-
1 x Čebulanarezana na kocke
-
3 x Korenjenarezan
-
1 žlička Sol
-
ščepec Poper
-
1 žlička Ingvernariban
-
1 žlička Zrnasti česen
-
1 pločevinka Kokosovo mleko
-
2 skodelici Jušna osnova - zelenjavna
-
2 žlički Čili v prahu
-
Repično olje
-
1 žlička Semena kumina
-
1 strok Česennarezan na tanke rezine
Navodila
Na srednji temperaturi segrejte 3 žlice olja. Dodajte čebulo in korenje ter ju med občasnim mešanjem kuhajte 10 do 15 minut, dokler se čebula ne zmehča in postane prozorna, korenje pa z lahkoto prebodete z vilicami. Začinite s 1/2 čajne žličke soli in črnim poprom.
Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ter vmešajte ingver in česen. Kuhajte 2 do 3 minute, dokler ingver in česen ne zadišita in se rahlo zmehčata.
Vmešajte kokosovo mleko, zelenjavno juho, čili v prahu in še 1/2 žličke soli. Temperaturo povečajte na srednjo in juho zavrite, nato pa temperaturo zmanjšajte in jo med občasnim mešanjem kuhajte 10 minut.
Z ročnim mešalnikom juho previdno zmiksajte neposredno v loncu, da postane gladka.
Juho lahko tudi pustite stati 5 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa jo z zajemalko prelijte v mešalnik.
Zmešano juho vrnite v lonec in jo po okusu začinite s soljo in črnim poprom. Če je juha po vašem okusu pregosta, jo lahko razredčite z več juhe ali vode. Medtem ko pripravljate olje s kumino, juho segrejte na štedilniku.
Segrejte 2 žlici nevtralnega olja na srednji temperaturi. Ko se olje začne lesketati in valovati, dodajte semena kumine. Ko začnejo semena kumine šumeti, dodajte narezan česen.
Kumino in česen pokuhajte, dokler se česen ne začne zlato rjavo obarvati. Juho razdelite v sklede in vsako zalijte z 1/2 do 1 čajno žličko kuminastega olja. Okrasite jo s svežim koriandrom in uživajte.
(Foto: pexels.com)