0 0
Karbonara s piščancem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlice Sol
2 x Jajce
1/2 skodelice Parmezan
2 žlici Olivno olje
1 žlička Poper
150 g Slanina
2 stroka Česen
1 x piščančja prsa
500 g Špageti

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karbonara s piščancem

  • 30 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na močnem ognju zavrite lonec vode z 1 žlico soli.
V manjši skledi stepite jajca, 1/2 skodelice parmezana in poper.
Veliko ponev za cvrtje segrejte na srednjo temperaturo. Ko se segreje, dodajte 1 žlico oljčnega olja in slanino. Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler slanina ne postane hrustljava in rjava, približno 8 minut. Dodajte česen in kuhajte še 2 minuti.

Slanino in česen prestavite v skledo, pri čemer v ponvi pustite približno 2 žlici maščobe iz slanine.

Ponev segrejte na srednjo temperaturo in dodajte piščanca. Začinite s soljo in poprom. Piščanca kuhajte 6 do 8 minut.

Piščanca dajte v skledo s slanino in česnom.
Ko voda zavre, dodajte špagete. Ko so špageti kuhani, zajemite 1 skodelico vode in jo dajte na stran. Nato testenine odcedite.
Odcejene špagete, še vroče, takoj dajte v ponev. V jajčno mešanico stepite 2 žlici vroče vode za kuhanje. Nato jajčno zmes prelijte po testeninah.
Dodajte piščanca in slanino ter vse skupaj premešajte.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Brokolijevi mafini
Naprej
Pečena jajca v začinjeni omaki s fižolom
Nazaj
Brokolijevi mafini
Naprej
Pečena jajca v začinjeni omaki s fižolom

Dodajte Komentar