0 0
Karamelna jabolka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
8 x Jabolko
2 skodelici Rjavi sladkor
Kondenzirano mleko
Kondenzirano mleko
Kondenzirano mleko
1 pločevinka Kondenzirano mleko
1 skodelica Maslo
1 skodelica Koruzni sirup
2 žlički Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamelna jabolka

  • 2 h
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Velik lonec z vodo zavrite. Jabolka za nekaj sekund potopite v vrelo vodo, nato jih osušite s papirnatimi brisačami, da odstranite vosek z olupkov. Jabolka postavite na stran, da se popolnoma ohladijo, približno 30 minut.

V dno vsakega ohlajenega jabolka skozi sredico vstavite paličice za ročaj. Pekač obložite s peki papirjem.

V ponvi na srednje visoki temperaturi zmešajte rjavi sladkor, sladkano kondenzirano mleko, koruzni sirup in maslo. Med nenehnim mešanjem zavrite, nato pa temperaturo zmanjšajte na srednjo. Kuhajte, dokler termometer za sladkarije ne pokaže 120 stopinj C, pri čemer nenehno mešajte, da se ne zažge, približno 30 minut. Karamelo odstavite z ognja in vmešajte vaniljev ekstrakt.

Hitro potopite vsako jabolko v vročo karamelo, da popolnoma obložite jabolko in približno. Še vroča jabolka potresemo z želenimi prelivi. Karamelna jabolka pustite, da se na pripravljenem pekaču ohladijo, približno 1 uro.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Filane paprike
Naprej
Cvetačni zrezek
Nazaj
Filane paprike
Naprej
Cvetačni zrezek

Dodajte Komentar