0 0
Jajca po mehiško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 ml Oljčno olje
1 x Čebula sesekljana
400 g Goveje meso
60 ml Pasta chipotle čilijeva omaka
400 g Paradižnik iz pločevinke sesekljan
1/3 skodelice Koriander sesekljan
1 kg Krompir olupljen, nariban
50 g Maslo
4 x Jajce
1 x Čili sesekljan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jajca po mehiško

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:

Mehiški obrok v 30 minutah.

  • 30 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico olja. Dodajte čebulo in ščepec soli ter kuhajte 5 minut, dokler se ne zmehča. Dodajte govedino in jo  kuhajte 5 minut in med tem mešajte. Vmešajte čilijevo pasto, paradižnik in koriander, začinite s sveže mletim črnim poprom in zmanjšajte temperaturo na srednjo. Kuhajte še 5 minut, da se rahlo zgosti. Medtem nariban krompir položite v čisto brisačo in ga stisnite, da odstranite odvečno vodo.

Krompir dajte v skledo s stopljenim maslom, nato pa ga začinite in premešajte. V ločeni ponvi na srednji temperaturi segrejte še 1 žlico olja. V ponev položite 4 kepice krompirja, jih z žlico sploščite in na vsaki strani pecite 3-4 minute, da postanejo zlate in prepečene.

Z žlico v goveje meso naredite 4 vdolbine, nato pa v vsako ubijte jajce. Pokrijte in kuhajte 7 minut ali dokler se jajca ne spečejo. Posipajte s čilijem in dodatnim koriandrom, nato pa postrezite.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Nabodala iz kraljeve skuše
Naprej
Testenine s koruzno omako
Nazaj
Nabodala iz kraljeve skuše
Naprej
Testenine s koruzno omako

Dodajte Komentar