0 0
Jabolčna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1/2 Pecilni prašek
120 g Sladkor v prahu
150 g Margarina ali maslo
1 zavitek Vanilijev sladkor
0.35 kg Moka
2 x Jajčni rumenjak
4 žlice Kisla smetana
Jabolko količino si izberite po vašem okusu
4 žlice Drobtine
4 žlice Cimet
80 g Sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabolčna pita

  • 1 ura in pol
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na mizo oziroma na vašo delovno površino presejte moko in pa pecilni prašek.

Dodajte margarino ali maslo, sladkor, vanilin sladkor, jajčna rumenjaka in kislo smetano ter zgnetite testo.

Pustite, da se testo ohladi in da počiva nekje na hladnem. Sedaj vmes pripravite še jabolčni nadev. Jabolka lepo naribajte in jim dodajte še sladkor, cimet in pa drobtine.

Testo sedaj razdelite na dva dela in ju lepo razvaljajte. Prvo plast naložite z jabolčnim nadevom in pokrijte še z drugo osnovo oziroma plastjo.

Pecite na 180 stopinjah stopinjah Celzija približno nekje okoli 60 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cezarjeva solata
Naprej
Gin koktejl
Nazaj
Cezarjeva solata
Naprej
Gin koktejl

Dodajte Komentar