0 0
Italijanska solata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Kumara
0.5 kg Paradižnik
0.4 kg Star kruh
8 x Olive črne izkoščičene
1 x Majhna čebula
2 vejici Bazilika sveža bazilika
6 žlic Olivno olje
2 žlici Kis vinski rdeči vinski kis
Sol po okusu
4 x Inčuni inčuni v olivnem olju
ščepec Poper - mleti svež mleti poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italijanska solata

Odlična solata za katero boste porabili star kruh, če ne veste kam z njim. S tem ste ubili dve muhi na en mah, kot pravi star pregovor.

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Kruh narežite na okoli 1 cm debele rezine. Nato rezine narežite na 1 cm velike kockice. Kocke razporedite po plitkem pekaču. Pekač s kruhom za nekaj minut postavite v ogreto pečico, da se bodo kocke zapekle do zlatorjave barve in bodo hrustlavo zapečene.

 

Kumaro operite, olupite in narežite na grižljaj velike koščke. Paradižnike operite in očistite ter narežite na majhne koščke. Čebulo olupite in prerežite na pol ter obe polovici narežite na tanke rezine. Olive dobro odcedite in narežite na kolobarje. Inčune na drobno nasekljajte.

 

V manjši skledi naredite solatni preliv iz kisa, olja, sesekljanih inčunov, popra in soli. Preliv dobro premešajte, da se bo sol raztopila. V večji skledi zmešajte paradižnike, kockice kruha, kumaro, čebulo in pa olive. Vse skupaj prelijte s solatnim prelivom in dobro premešajte. Solato pustite stati tam okoli 15 minut, da se bodo sokovi dobro premešali.

 

Baziliko operite in osušite. Z vejic potrgajte liste za okras vaše solate. Pred serviranjem solato še enkrat dobro premešajte.

 

Opomba: Če je kruh star en dan je to še najboljše.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jogurtove lučke
Naprej
Golaž iz piščančjega mesa in zelenjave
Nazaj
Jogurtove lučke
Naprej
Golaž iz piščančjega mesa in zelenjave

Dodajte Komentar