Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1x Korenje - drobno sesekljan
-
1x čebula - drobno sesekljana
-
4x Strok - česen
-
1 l Piščančja juha
-
500 g kuhanega piščanca, narezanega na koščke
-
200 g narezane zelene zelenjave, na primer spomladanske zelenjave, zelja, ohrovta
-
400 g pločevinke čičerike
-
po želji peteršilja, grobo sesekljanega
-
200 g orzo
-
ščepec žafrana
Navodila
Segrejte veliko ponev na srednji do visoki temperaturi, dodajte malo olja ter na njem približno 8-10 minut pražite čebulo in korenje, dokler se ne zmehčata. Dodajte česen in ga pražite približno 1 minuto, nato dodajte žafran in piščančjo juho.
Hitro zavrite, dodajte orzo in zmanjšajte temperaturo na srednjo temperaturo. Ponev delno pokrijte in ob pogostem mešanju kuhajte 10 minut, dokler orzo ne postane al dente (še vedno nekoliko žvečljiv).
Dodajte piščanca, zelenjavo in čičerko ter segrevajte, dokler se zelenjava ne zmehča. Po potrebi enolončnico postrezite v topli skledi, na vrhu pa dodajte malo peteršilja, da prilagodite okus.